Field tripping in Uji


Went to Uji with my Kyoto culture class this saturday and because Uji is famous for its delicious macha (powdered green tea) I'm kicking this off with a picture of a tea store right in front of the station. I also bought a delicious macha ice cream there..

I Uji gick vi runt och kollade på vackra tempel och njöt av den fina naturen..



Jag älskar verkligen bambuskogar! Det är inte en tallskog men åh så vackert det är..


Uji är även känt genom den klassiska novellen (känd som världens första riktiga novell, skriven under Heian perioden, alltså tidigt 1000-tal, av adelskvinnan Murasaki Shikibu) A tale of Genji vars sista kaptiel utspelas i Uji

Vi besökte även detta fantastiska buddhistiska tempel Byodoin


Det här är den så kallade phoenixhallen som har en staty av Buddha sittandes i en lotus i ett rum som förut var helt fantastiskt vackert. Tiden har inte varit så snäll med det rummet men när det var nytt var det målat i allsköns färger. På det närliggande museet visades en video av hur det en gång sett ut och I'm just sayin'.. Skulle inte ha varit alltför illa att bo där så att säga..

Avslutar detta inlägg med den här bönan, Tsai heter hon och är taiwanes. Tsai är nog den knäppaste personen jag någonsin träffat och det är alldeles underbart.. Hon har fått smeknamnet 'hurricane Tsai' och det passar henne verkligen!




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0