Internet mothafuckers

Yeah so we finally have internet in our apartment. Around 2 months after our hugeass move to the other side of the world, we have been quite frustrated during these months but not we'll happily go back to the nerds we truly are. Something that might have to kick back a little is the studying (hehe) we have one big ass test in less than 2 weeks (also called midterms) and I really don't want to fail it but.. but.. it's like a shitload of information *sigh* oh well. I'll try my hardest!

Right now there's nothing exciting that's going on here in Kyoto.. Frida&Frida have returned to Sweden and the three musketeers are just being ourselves (weird that is) and studying like crazy. We're planning our Christmas holiday aswell (I'm very bummed over the fact that I wont spend it with my family) and we'll hopefully have a good time!



Arashiyama, stormberget

Onsdagen denna vecka hade jag det fantastiska nöjet att få vara ledig från skolan! Det var en röd dag här i Japan (ungefär som labour day i USA) som är till för att visa tacksamhet för de som jobbar. Jag och de två Fridorna (som kommit tillbaka från Tokyo) bestämde oss för att åka ut till arashiyama, eller stormberget som det betyder på svenska. Arashiyama är en nationalpark utanför Kyoto som är känt för sin vackra natur under just hösten, när löven börjar ändra färg (något som händer i slutet av november i Japan).
Som ni ser här på bilden så var det verkligen slående vackert! Det var verkligen helt fantastiskt runtomkring arashiyama och jag är verkligen glad att vi tog oss dit! Vi glömde dock bort att titta på den vackra bron som finns där eftersom vi blev blindade av all den vackra naturen.






Blandningen mellan bambuskog och lövskog var riktigt häftig och eftersom det är ett berg så kunde man gå upp en bra bit uppför och få sig en fantastisk utsikt över dalen. Jag och Frida A tog oss även en rejäl promenad upp till apparken för att kolla in de japanska apor som lever vid Arashiyama.
Som bilden säger så gick vi högre upp än vad Kyoto tower är, ganska coolt ändå..

Vandringen var dock ganska dryg med lite halvrangliga trappor på vissa ställen, jag måste erkänna att det var en pärs för en sådan soffpotatis som jag haha 8D


Aporna var hur söta som helst och var ju såklart inte ett dugg rädda för människor eftersom det kommer folk hela tiden och kollar på dem, de satt bara helt lugnt utspridda lite här och var och went down with their business so to speak.

Idag är sista dagen jag får ha mina Fridor här med mig i Japan, det känns ganska så sorgligt.. Kommer att sakna dem otroligt mycket under den tid jag kommer vara ifrån dem men det har varit sjukt roligt att få ha dem här hos mig under lite mer än 3 veckor!
P.S Vi får internet installerat i lägenheten på tisdag YEEHOO D.S

Shabu Shabu

Ursäktar mig som vanligt för mina små blogguppehåll, det är svårt att hålla igång en blogg utan internet i lägenheten! Det som hänt sedan vi sist sågs är att jag bland annat åkt på min första japanska skolresa, vi gjorde yakisoba över öppen eld (jag visade min norrländska ådra och gjorde upp en nice eld med hjälp av en annan skogssvensk) och lekte en massa små lekar i en idrottshall. Förutom det faktum att det var schweineeeeee kallt i det blåsiga vädret (vi var ute vid ett berg) så hade jag mycket trevligt! :)

Bilden är skamlöst snodd från Johanna (som var i en annan matgrupp eftersom vi går i olika klasser) men det såg ganska likt ut överallt faktiskt. Yakisoba är som en nudelwok med sobanudlar, vitkål, lök, fläskkött, morötter och en speciell yakisoba sås. Den är sjukt god men blev ännu godare gjord på det här sättet, över öppen eld. Det var även mysigt att åka långfärdsbuss, somnade såklart på vägen hem i den mysiga varma bussen. Det fick mig att tänka på Sverige och bussen mellan Sävar och Umeå, trodde aldrig att jag skulle sakna att åka den!

Veckan har varit körig med mycket plugg som vanligt men man börjar vänja sig rätt bra nu. På onsdagen for jag och de två Fridorna ut med japanerna från Nintendo och åt shabu shabu. Shabu shabu är en japansk maträtt som är som att man tillagar köttet själv i smaksatt kokande olja på bordet, svårt att förklara men det är ungefär lite som att snabb steka det. Sedan doppar man köttet (eller grönsakerna, man kan ha lite vad som helst i 8D) i olika såser och äter det sedan. Det var sjuuuukt gott! Varmt och skönt var det även att äta en kylig höstdag, det är något som jag varmt rekommenderar alla som åker till Japan.. Ät shabu shabu! Just nu har det börjat bli kallt och löven har börjat bli röda här i Kyoto, det är väldigt fint, speciellt längs floden!

Hoppas att alla i Sverige mår bra och inte är sjuka!

 


En trevlig helg i alla bemärkelser

En trevlig helg i alla bemärkelser
Denna helg har jag och Fridax2 haft otroligt roligt, allt började med en golunch på restaurangen osho (kinesisk mat gjord på japanskt vis med lite japanska maträtter inslängda här och var) som ligger i närheten av min skola. Där provade vi alla olika goda maträtter och blev redigt mätta och belåtna.
Dagen till ära bar jag mammas mysstickade halsduk. Den är så skön, mamma!

Efter det var jag tvungen att ta mig till Sakyo public office för att hämta ut mitt "alien registration card" (basically mitt japanska ID-kort) och efter många om och men kom jag fram och kunde ta mitt kort och åka hem. Jag ser seriöst muppig ut på bilden till ID-kortet, men det gör man ju alltid...
På kvällen mötte vi upp en kille som vi träffat på en bar förra veckan för middag med han och hans arbetskamrater från Nintendo. Det var typ årets roligaste kväll, bland annat smakade vi gristarmar och torkade gälar... Men också mycket göda XD Vi vart dock helt chockade när vi kom dit eftersom vi basically satt i ett litet privat rum på en izakaya (speciell japansk bar typ..) och grabbarna beställde in en massa olika japanska maträtter som vi fick smaka. Vissa var bra... andra mindre bra..
Här tar Frida sig en rejäl tugga av god friterad kyckling ;)
Alla killarna var sjukt roliga (och alla jobbade på Nintendo..) och försökte prata hela tiden på sin tardiga engelska. En utav dem tyckte väldigt mycket om Sverige eftersom hans mamma pluggat i Sverige, han var sjukt rolig XD
Här har vi 3 av 5 japaner och oss 8D

Frida använde sig av den läskiga inställnigen "skin smoothener" på sin kamera, jag ser ut som en docka med extremt röd hud...

Dagen efter var vi på universal studios... DET VAR FETT AWESOME! Även fast vi var där i typ 6-7 timmar så hann vi inte alls med allting! Det var för stort att kunna som förstå allting typ.. Men det är definitivt värt ett besök, dit vill jag igen for sure! Att åka 4D typ berg&dalbanaish spiderman ride var typ det coolaste jag någonsin gjort. Definitivt värt allt köande!
Frida är inte amused av Fridas fantastiska posande ;)
På kvällen var det "starlight parade" då en massa olika gigantiska, lysande karaktärer från universal kom åkandes längs paradgatan på universal studios, det var fint i den mööörka natten!
På söndagen har vi gått runt i Gion och köpt oss lite souvenirer och sådant mysigt, det var fullt med folk i Gion och det var sjukt vaaarmt helt plötsligt. Men det blev trots allt en väldigt trevlig dag.
Vi såg även några maikos men vi gissar på att det var några som hade betalat för att få klä sig i maiko kläder. Men de var fina att kolla på ändå!

Nu är det inte längre fars dag här i Japan men jag önskar ändå pappa en mysig fars dag!

S-S-Spa World

Efter att i månader ha suktat efter spa world i Osaka har jag nu varit där.. OCH DET VAR GLOOORIOUS. Seriöst, bästa stället ever! De tre glada tjejerna från Sverige hade tur och kunde komma in på det här awesome stället för bara 1000 yen (ca 90 kr) eftersom det var kampanj, annars kostar det 2700 yen att komma in. Väl därinne blev vi alla tre förvånade över hur otroligt fint det var därinne. Jag hade höga förväntningar och alla infriades! Inne på "badhuset" så var man tvungen att vara naken så såklart hade tjejerna och killarna två olika våningar att vara på, jämna månader kan kvinnor vara på "Europa" avdelningen och ojämna månader "Asien" avdelningen och sedan tvärtom för män då. I november så hade kvinnor tillgång till Europa avdelningen så det var där vi var och lallade runt. Det fanns totalt 10 olika pooler som man kunde relaxa i, varav 2 stycken var kallvatten pooler och de andra var nästan smärtsamt varma. Poolerna var uppdelade i olika "länder" och det "land" som helt klart var härligast var Grekland där man kunde bada i aroma bad. Alltså ungefär som att bada i en enda stor tekopp! Vattnet doftade kamomill och det var oerhört avslappnande att vara där. All in all så var det ett sjukt härligt ställe!

Jag har även för första gången varit ute i nattlivet med mina två svenska vänner, låt mig bara säga en sak efter de här två kvällarna.. Männen i Japan är inte diskreta i sitt stirrande och inkastare är läskiga! Hoppas alla i Sverige mår bra, tänker på er!

Invasionen

Nu har Fridorna anlänt till Japanien, jag hämtade personligen upp dem från flygplatsen igår och efter många om och men kom de svettiga och jetlaggade kvinnorna ut från 'tullen'. Det visade sig att mina "farhågor" hade blivit sanna.. Jag hade på vägen till flygplatsen tänkt att det var konstigt att Fridorna inte bett om min adress eftersom man brukar behöva det när man ska resa in i länder som inte tillhör EU. Precis som jag tänkt hade de fått problem i "tullen" eftersom de inte visste min adress. En kvinna kom ut med deras namn och frågade om min adress, jag gav henne den i kanji och de två Fridorna kom 10 minuter senare ut, lessa på att resa.

Idag har vi bara chillat, det känns härligt att ha mina två bästa vänner här hos mig i Japan. Som tur var så var jag ledig idag eftersom det är en nationell helgdag här i Japan. Tack mamma&pappa för tröjorna och bullarna, det var fina tröjor och bullarna är alltid uppskattade!



Nyheter från öst

Jag ber om ursäkt för att jag inte har bloggat på en vecka! Jag har fortfarande inte internet i min lägenhet, ett hett tips: åk inte till Japan om du inte har fyllt 20 för det är a pain in the butt att fixa internet eftersom du måste vara 20 för att kunna teckna kontrakt i det här landet. Man blir myndig i Japan när man fyller 20 så därför har vi lite major problem med internet här. Imorgon ska jag prata med en kille som har mobilt bredband och se om han kan hjälpa oss med att fixa det istället för att ha en router, lite segare men billigare. Det har gått lite för lång tid för att det ska vara ekonomiskt värt att ha en router.. Ugh, det är SÅ frustrerande!

Här har vi mitt lilla hörn i lägenheten, att sova på futon är överraskande skönt!

Men vad har hänt under den här veckan som gått sedan den bästa dagen i mitt liv? Jo, i fredags så klippte jag bland annat håret på en japansk frisörsalong hos en frisör som inte kunde prata någon engelska alls. Det var intressant.. rätt tyst (men inte på ett obekvämt sätt) och jag kom ut därifrån med en oerhört snygg frisyr! Kort igen, jag blev less på mitt långa hår och jag trivs superbra i min nya frisyr.


Den här bilden gör inte frisyren rättvisa men jag orkade inte hålla på att egoposa mera, haha 8D

Fredagen var allt som allt en intressant dag, det var halloween party på skolan och vi traskade glatt dit som dockor och... supposed to be devil but turned drag queen.

Väl där så hade vi trevligt och pratade med en massa olika personer och blev bland annat erbjudna att hänga med två japaner, varav en kunde engelska. Vi var oerhört tveksamma och tänkte tacka nej men vi tänkte alla tre (eller snarare sa det på svenska till varandra, något de två japanerna såklart inte kunde förstå) att om man inte tar lite risker kommer man ingen vart så vi tackade ja till lite häng dagen därpå. På lördagen beväpnade vi oss med 2 överfallsalarm och en bordskniv utifall att personerna i fråga skulle vara mindre roliga och satte oss sedan i en stor, japansk, rökluktande bil med två japanska killar.

Låter det korkat? Tjaa, det var ju egentligen det men det visade sig att de båda killarna var supertrevliga och inte alls läskiga. Först tog dem oss till ett känt udon ställe där man stod i kö för att få äta, maten var sjukt god men man fick lite FÖR mycket mat. Jag orkade inte äta upp allt..

Efter det gick vi till ett känt tempel, lärde oss hur man ska göra när man önskar sig något och fick saker som man kunde köpa förklarat för oss. Efter det cruisade vi runt i bilen (killen som körde var GALEN. U-sväng mitt i vägen och allt.. Även fett grym på att parkera, aldrig åkt med någon som backat så bra XD) och bestämde oss för att äta sötsaker och gå till ett karaoke ställe.. Oerhört japanskt och väldigt roligt! Karaoken var sjukt roligt, vi fick även komplimangen att vi var galna på karaoke för att vi dansade medans vi sjöng, tydligen något ovanligt i Japan.. Sedan åkte vi till en utav killarnas lägenhet för att mata hans kanin. På riktigt för att mata hans kanin, den var jättesöt! Efter lite cruising så blev vi avlämnade i närheten av vårat hus (inte alltför nära, man ska ändå vara på den säkra sidan XD) och stupade i säng. Det var en dag då mycket hände 8D

Killen längst till vänster är herren som körde helt galet, han var även oerhört dålig på engelska.. För att quota honom "I am Japan!" åh japaner och deras engelska..

Så vad lärde vi oss av lördagen? Ibland är vänliga främlingar bara snälla killar som inte vill något illa ;) Men man ska ändå vara på sin vakt!

RSS 2.0