"I don't want to live - I want to love first, and live incidentally."

This friday me and my girls went to a café that Johanna had been to before to study. It was such an amazingly cosy café! It gave me vibes of the café called Schmäck in Umeå and I was so pleased to be at a cosy warm place again.

And eat fabulous cakes. This white chocolate cheesecake was so glorious I can't even..

Dena had a chocolate/orange cake that also looked pretty glorious..

När vi inte koncentrerade oss hårt på kanji, glosor och grammatik kollade vi även såhär på varandra..

And Dena my dearest fiancée was just being studious and posing cutely for pics!

Otherwise I've just been studying all weekend.. and gotten sick. Again. Sigh, I don't want to be sick. I hate having a sore throat! WÄÄH!



The decade

Hade inte mindre än två stycken failed delivery notes hemma i brevlådan när jag pallrade mig hem efterskolan, en utav dem innehöll en mycket fin alla hjärtans dag present från min allra finaste Deanna i Michigan. Jag vet inte varför men jag har alltid älskat att hämta upp paket! Kan bero på att gåvor i allmänhet är det bästa jag vet, vare sig det är jag som ger dem eller får dem.

I paketet från Deanna fanns en söt liten hamster och en liten chokladask med lite sötsaker att mumsa på lagom till camp plugga som fan som kommer hända i helgen. Nästa vecka är ju som sagt mina finals!

Fast det andra paketet innehöll något så fantastiskt att jag inte kan sätta ord på det! Biljetterna till Gazette's 10 års jubileum har äntligen anländt! 10 mars ser jag dem igen i Makuhari messe i Chiba utanför Tokyo. Känns så himla surrealistiskt att jag ska se deras 10 års jubileumslive!! Känns dock lite konstigt att åka utan Johanna men Sofia kommer nog vara en bra resekompis också! GAH! Kan fortfarande inte tro det..

Köpte även en ny väska, jag vet jag har redan 3 stycken väskor men jag behövde någon större att kunna bära lite skolböcker i och jag tyckte den här var så fin att jag inte kunde motstå den. Den kostade bara ca 180 kr också så det är ju ett plus!

 

 



Recap

Ännu en helg i Japan har lidit mot sitt slut, den här också rätt intressant. Jag hade egentligen bestämt mig för att inte gå ut fredagkväll eftersom Andreas (en kille i min klass) skulle ha en liten get together lördagkväll men sedan jag fick reda på att mina sambos redan hade smitt planer så ändrade jag mig eftersom jag inte ville sitta hemma själv och derpa. Slutade med att jag for med ett gäng och åt yakiniku där det fanns den mest fantastiska korv. Seriöst, älskade den där korven otroligt mycket! Efter yakinikun for jag, andra Sofia, Lawler och Clara till butterfly (den vanliga klubben med andra ord) och dansade. Där träffade jag någon som kommer tillbaka lite senare i inlägget haha. Så jag är glad att det slutade med att jag gick ut! Men nu har jag sett mig mätt på nattlivet i Kyoto för ett tag, ska lägga upp partyskorna och götta mig hemma.

Nästa vecka har jag jätteprovet så det är dags att börja förbereda sig för det nu.. Känner mig konstigt zen inför det men det kommer säkert ändras snart! Lördagen for jag till Andreas och träffade folk från min klass, från andra ställen och ytterligare en svensk (det fullkomligt kryllar av dem här) och hade det trevligt. Vi åkte ner till Sanjo ("downtown" i Kyoto) för att gå runt på lite barer, jag hade det rätt roligt men for hem ganska tidigt eftersom jag var lite trött.

Under kvällen messade jag med killen jag träffade på butterfly och han bjöd hem mig till hans lägenhet i Ishiyama på söndagkvällen så efter att ha pluggat hela söndagen tog jag tåget till Ishiyama som ligger i Shiga ("länet" brevid Kyoto). Blev upphämtad på stationen och åkte sedan hem till honom och hade det trevligt, han kan ingen engelska så det var mycket japanska övning! Förstod förvånansvärt mycket av vad han sa (trots bred kansai-ben, en dialekt som pratas i Kansai området) och kunde svara rätt bra, blev nästan lite imponerad av mig själv haha. Pallade inte ta sista tåget hem så sov över hemma hos honom i hans otroligt varma säng. My god, det var ett tag sedan man fick känna på en rejält varm och gosig säng!

Tog tåget hem till Kyoto imorse, var inklämd mitt i morgonruschen vilket var en intressant upplevelse haha. Idag har jag varit rätt sömnig och seg och försökt förstå att om ca 2 veckor är det slut med min klass! Känns så konstigt, tycker om i princip alla i min klass och kommer sakna dem! Jag kan inte fatta att jag snart gått en hel termin här i Kyoto, helt otroligt vad tiden går fort. Jag är förvånad över hur bra det gått med det mesta, inget tjafs med sambosarna eller något sådant, inte alltför stora problem i allmänhet.. Det är helt enkelt smooth sailing för det mesta här i Japan. Om mindre än en månad får jag även träffa nästan alla från min fina familj också, känns som det var nyss jag lämnade dem!



Pimp my phone

Hade lite att göra på dagens lektion i skolan så därför bestämde jag mig för att pimpa min telefon med denna purikura bild jag hittade i plånboken. Pratade även med mina två käraste Fridor idag på skype, var härligt att få höra deras röster. Saknar att kunna dra till Frida A med cykeln (sparken nu) och ha tända ljus och snacka om allt och ingenting. Saknar också chillin' time med Frida P, hur bekväm jag är med dom båda! Har fått reda på schemat inför mitt avslutningstest för den här terminen, låt oss säga att det kommer var 3 ångestfyllda dagar. Från den 29 februari till den 2 mars kommer jag vara en nageltuggande knäppskalle. Suck. Hoppas att det går bra för mig! Ska börja repetera nu till helgen, det är en hel del att ha i huvudet. 19 kapitel av grammatik och glosor.. 24 kapitel av kanji.. Åh herregud! Hur ska detta gå!?



Glorious food

I've been to this lovely mock french restaurant twice in a short time and the only picture I got from there is after the meal of the cute little butter thingies they have. Anywho this restaurant has this awesome thing called pan viking which basically is a bread buffet with all kinds of loveliness on it. Oh their croissants.. so crisp and nice.. I've had yet another fabulous weekend, me and Johanna went back to spa world and had one glorious day and just.. being naked and bathing haha. Later on I went out for a night on the town with Lawler and my Swedish friends from school.. Yet another fun night of dancing (and some)

Sunday I studied and bought some olives, glorious olives how I have missed you, and recovered from the last remaints of my cold that I have. Right now I feel pretty good, my nose is just a bit stuffy right now but that always sticks around for a long ass time..

Tomorrow it's Valentine's Day and for those people that know a little about Japan you know that this day is pretty damn important here in Japan. Girls make chocolate treats for the guys they like and they confess to them while giving them chocolate. You also give less expensive chocolate to your co-workers so basically Japan is flooded with chocolate right now. I decided to take advantage of that and buy myself some chocolate as a Valentine's Day gift. As you can see I have already tasted some, it was indeed very glorious!



Fire burnin'

Jag har blivit sjuk för första gången i Japan, fick en smygandes halsont igår och inatt så kändes det som en eld hade tänts i min hals. Fick sova två timmar i taget innan jag vaknade upp av den onda halsen och var tvungen att halsa vatten. Tog även en alvedon mitt i natten och jag tror jag måste varit väldigt febrig eftersom jag drömt svettiga feberdrömmar större delen av den tid jag fick sova. Bland annat att jag var med i melodifestivalen och inte visste vilken låt det var jag skulle sjunga. Blev väldigt kaosigt och jag var tvungen att be Sanna Nielsen att hoppa in före mig, när det var min tur visste jag fortfarande inte vad jag skulle sjunga så det blev lite pannkaka av det hela. Jag skulle nog klassa den här drömmen som en mardröm eftersom att melodifestivalen är det sista jag vill vara med i!

Jag är väl ungefär lika fräsch som bilden här ovanför visar, fortfarande brinner det i halsen och jag har lite feber. Är lite besviken att jag missade min första happyokai på KICL (happyokai är en dag som ägnas åt att lyssna på de bästa talen från skolans elever, alla klasser förutom min, alltså nybörjarklassen, har på tisdagseftermiddagar haft grupparbete om något som rör Japan och de som var bäst från varje årskurs fick hålla talet på happyokai) min klass hade spelat ett fantastiskt dåligt drama där jag bland annat sjöng en sång till dansande ägg..

Min helg har varit fullspäckad med roligheter, kanske därför jag blev sjuk.. Har hunnit med både nattkaraoke, besök på japansk nattklubb (där jag fick spana in jiggers i deras naturliga omgivning haha) och sällskapat en klasskompis på en date (moraliskt stöd med andra ord, satt och pratade med killens argentinsk/amerikanska kompis). Förutom min släng av sjukdom mår jag bra, längtar till lite varmare tider och efter familjens ankomst till Japan!




RSS 2.0