Famijeäventyr: dag1-3

Fredagen den 16:e mars anlände min syster och Micke till Japan och jag var självklart på Kansai international airport och välkomnade dem hit. Efter många om och men (damn you Umeda station) hittade vi vårat hotell i virvarret Osaka. Första dagen spenderades med en syster som hade valt fel skor, kringvandring (och vilseledning) i Umeda station, åkandes i pariserhjul som sitter på toppen av hep five och middag på en restaurang med Okinawa tema.

Dagen efter hämtade jag upp mina föräldrar på flygplatsen ocskå, fick tyvär ingen bild på det, och tog alla fyra tillbaka till min lägenhet i Kyoto. De trötta resenärerna och jag gick sedan på lite kringvandring i området där jag bor, svängde bland annat förbi Shimogamo templet där en fin buske stod i full blom!

På söndagen blev det ett besök till det väldigt vackra guldtemplet (nej, googlade inte fram bilden :P) som ligger här i Kyoto. Trots dåligt väder var det trevligt att vandra runt där. Skulle inte mind att bo i det där huset.. nope. not really.

Fortsättning följer..



I like my money right where I can see them, hanging in my closet

I'm sorry if most of the pics are from my mirror but it aint easy to take a pic of a dress without somebody helping you haha. Anywho here is one of the dresses I bought in Tokyo, at H&M. You've no idea how happy I was to be back at H&M lol. It was like HALLELUJAH SIZES I KNOW AND LOOOVE, CLOTHES THAT FIT MY FIGUUUURE 8D I was actually finished with shopping when I ran into this beauty and I just had to have it. I am a sucker for anything goddess inspired so I tried it on and didn't hesitate one second with buying it!

A lil' bling I picked up at forever21

A yellow 60's beauty that is currently my biggest crush in my wardrobe XD

Shoooesssss from forever21. And then some other things like a Jimi Hendrix t-shirt, another witty t-shirt, belly button piercing (only thing I picked up at shibuya109 haha) and a foundation! Then a dozen pics of my fav jrockers in Harajuku..


I wonder if you know how they live in Tokyo















Galna upptåg (plankade bland annat in på ett dyrt hotell mitt i natten när vi missat sista tåget hemåt och satt på de sköna mattorna i korridorerna och dodgade room service män med vagnar.. herregud så mycket jag skrattade), AWESOME shopping, fantastisk konsert, ont i fötterna och nybliven förälskelse (då syftar jag på staden ;D)  kan sammanfatta min lilla weekend i Tokyo med Sofia (från Dalarna). Är väldigt glad att jag har ytterligare två resor till Tokyo inplanerade de senaste halvåret för den här staden kan man helt enkelt inte se sig mätt på. Andra favoriten i världen efter NYC måste jag nog djärvt påstå!

Thaimat och avsked

Är nu återigen hemma i lilla Kyoto efter en härlig tripp till Tokyo! Mycket intryck och mycket shopping skulle kunna sammanfatta den lilla resan. Imorgon kommer jag lägga upp bilder från resan och även på lite av de saker jag fick med mig hem, såklart även om det mest fantastiska som hänt på länge: se Gazette's 10 års jubileums konsert den 10/3-2012. Men first comes first, har ju haft min försa avslutning på KICL! Ja kära vänner och familj, har nu vårlov is cirka en månad och snart kommer större delen av familjen hit till Japan. Klarade kursen med god marginal så det känns bra.. Är spänd på att få se vilken klass jag hamnar i efter lovet.

Förra torsdagen for jag ut med min klass för att äta thaimat. Här har ni mina två söta lärare! Iwata-sensei och Idogawa-sensei! Kommer sakna dem väldigt mycket nu när jag hoppas upp en nivå, de har varit super..

Mmm.. Thailändsk karaage..

Supergod soppa med räkor, citrongräs och troligtvis curry.. Är inte helt hundra på vad det var för starkt i!

Dagen efter det var det betygsutdelning och avslutning i det närliggande universitetets aula. Efter själva avslutningen gick alla i hela skolan till cafeterian där det hade dukats upp en liten buffé. Väl där minglade man och tog sina avsked.. Har haft en underbar termin med de flesta i min klass och jag hoppas att nästa kommer vara lika rolig!

Dagen slutade dock med att jag och Johanna stod på toaletten och grimarserade i spegeln.. Vi är allt bra konstiga när vi vill det haha.

Fick även nyligen hem något jag suktat efter väldigt länge (inte lika länge som Johanna, men ungefär 8D) nämligen paletten naked från urban decay. Kan säga att den är sjukt grym, allting går ihop så sjukeligens snyggt att jag blir alldeles till mig av att tänka på den haha. Väl spenderade pengar säger jag i alla fall!



Apologetic

Så här känner jag mig och har känt mig under alla de 10 dagar jag varit sjuk. Den här förkylningen vill verkligen inte ge med sig! Den är även boven bakom att jag inte uppdaterat här på bloggen, känner att snorpapper och statusen på mina halsmandlar inte är något jag ville dela med mig av. Nu är dock slutet på min första termin på KICL här! Fick resultaten tillbaka i måndags från mina 3 dagar av storprov. Det gick överraskande bra på vissa saker, överraskande dåligt på vissa men allt som allt verkar det som att jag klarar den här kursen. Får mitt slutgiltiga betyg på fredag, berättar då vad som pågår!

På fredag händer något annat också, klockan 23:30 så boardar jag en nattbuss på Kyoto station som tar mig till Tokyo för att se mina största musikaliska idoler The Gazette (grabbarna här uppe för de som inte är insatta haha) och deras 10års jubileumskonsert. Känns just nu som jag inte vet vad det är som händer för jag har ingen nervositet i lillmagen.. Men det lär ju komma alldeles strax! Vet bara att tårarna kommer flöda av tacksamhet för att jag från lillSävar får uppleva den dagen med det band som fört mig hit till andra sidan jorden..



RSS 2.0